Pravilnik o uporabi piškotkov

Zakaj uporabljamo piškotke? 
Piškotke uporabljamo, da vam lahko zagotovimo storitev, ki ste jo zahtevali. Te piškotke uporabljamo, da vam omogočimo premikanje po naših spletnih mestih in aplikacijah ter za uporabo njihovih funkcij – na primer za zagotavljanje varne prijave, zapomnitev vaše rezervacije in shranjevanje nastavitev za nadzor glasnosti.

Čeprav piškotkov ne uporabljamo za oglaševalske namene, boste morda še vedno videli splošne oglase med brskanjem po spletu.

Kako lahko upravljate s piškotki? 

Sejni piškotki se uporabljajo za vašo trenutno sejo brskalnika in potečejo, ko zaprete brskalnik. Trajni piškotki se uporabljajo za izboljšanje vaše izkušnje med obiski spletne strani in bodo ostali na vašem računalniku, dokler jih ne izbrišete ali dokler ne dosežejo nastavljenega datuma poteka. Vedno imate možnost ročnega brisanja piškotkov.

Če uporabljate naše mobilne aplikacije, lahko spremenite svoje nastavitve v analitičnih nastavitvah aplikacije.

Brskalnik lahko tudi nastavite tako, da blokira vse piškotke ali da navede, kdaj je piškotek nastavljen, čeprav naše storitve morda ne bodo delovale pravilno, če so vaši piškotki onemogočeni. Če želite izvedeti, kako nadzirati ali onemogočiti piškotke v večini brskalnikov, si oglejte razdelek »Pomoč« v brskalniku ali napravi ali obiščite www.allaboutcookies.org.   

Piškotke Flash uporabljamo za zagotavljanje nekaterih vsebin, kot so video posnetki ali animacije. Piškotki Flash se upravljajo prek upravitelja nastavitev Flash Playerja, ki je drugačen vmesnik od tistega, ki ga ponuja vaš spletni brskalnik. Ta upravitelj nastavitev vam omogoča upravljanje nastavitev za globalno zasebnost, shranjevanje, varnost in samodejna obvestila. Začenši s Flash Playerjem 10.3, lahko do upravitelja nastavitev Flash Playerja dostopate lokalno na vašem računalniku: na nadzorni plošči v sistemu Windows in v sistemskih nastavitvah v Macu. Uporabniki drugih operacijskih sistemov in starejših različic predvajalnika Flash bi morali upravljati svoje globalne nastavitve zasebnosti s pomočjo upravitelja nastavitev Flash Playerja, ki ga ponuja Adobe na spletu: http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager06.html