Pravilnik o varstvu zasebnosti

Ta pravilnik je bil nazadnje posodobljen dne 01.02.2019.

Enterprise Holdings, Inc. prek svojih neodvisnih regionalnih podružnic (skupaj "Enterprise Holdings") in mreže neodvisnih franšizojemalcev in partnerjev za izpolnitev, ki upravljajo blagovne znamke Enterprise Rent-A-Car, National Car Rental, Alamo Rent A Car, zagotavlja globalne rezervacije in storitve najemov. To spletno mesto je za pooblaščenega franšizojemalca. 
Za skupno rabo podatkov in globalne prakse rezervacij podjetja Enterprise Holdings glejte globalni pravilnik o zasebnosti podjetja Enterprise Holdings.

Za informacije o praksah zasebnosti pooblaščene franšize za to državo si oglejte spodaj. 

V podjetju Avto Benussi d.o.o. (»mi«, »naši« ali »nas«), spoštujemo vašo zasebnost. To politiko zasebnosti (»pravilnik o zasebnosti«) smo uvedli, da pojasnimo naše prakse zbiranja in uporabe podatkov. Več lahko izveste v spodnjih razdelkih.

KATERE INFORMACIJE ZBIRAMO

Zbrani podatki o vas
Določene informacije nam lahko posredujete v zvezi s transakcijo ali v interakciji z našimi spletnimi mesti in na naših lokacijah. Od vas zbiramo naslednje vrste osebnih podatkov:
 • Vaše ime, kontaktni podatki, datum rojstva, številka vozniškega dovoljenja in datum poteka veljavnosti ter kontaktni podatki za nujne primere;
 • Informacije o najemu vozila, vključno z lokacijo, kjer je vozilo najeto, datumom najema, vrsto najema in vašimi željami;
 • Podatki o vaši kreditni kartici, podatki o spletnem uporabniškem računu, številke članstva/podjetniške izkaznice, podatki o potnem listu in podatke programa “frequent flyer”.
Kot franšizojemalec podjetja Enterprise Holdings, Inc. in/ali katere koli od njegovih ustreznih podružnic (»Enterprise«), lahko Enterprise z nami deli vaše podatke o rezervaciji. Za te transakcije smo mi in Enterprise neodvisni upravljavci podatkov. Podatke o vas delimo tudi s podjetjem Enterprise, kot je opisano spodaj v razdelku z naslovom »S kom delimo informacije«.
Tretje osebe nam posredujejo dodatne informacije o vas, vključno z:
 • Viri napotitev, kot so spletna mesta za rezervacije tretjih oseb (ki nam posredujejo splošne kontaktne podatke in številko potrditve rezervacije za olajšanje najema), vaš delodajalec (splošni kontaktni podatki) in vaš ponudnik zavarovanja (splošni kontaktni podatki in podatki o polici).
 • Hotelski, letalski in članski klubi, ki nam posredujejo vaše splošne kontaktne podatke in podatke o rezervaciji.
 • Agencije za poročanje o kreditih, ki nam za namene preprečevanja goljufij posredujejo informacije v zvezi z identiteto.
 • Ponudniki storitev, kot je podpora strankam (informacije o storitvah za stranke in vaše poizvedbe) in ponudniki trženja (informacije, ki nam pomagajo pri boljši komunikaciji o naših izdelkih in storitvah).
Z vašim soglasjem bomo dostopali do podatkov, ki temeljijo na lokaciji, zbirali lokacijske oznake iz vaše mobilne naprave ali na podlagi vašega IP naslova. Te podatke bomo uporabili, da vam posredujemo obvestila v zvezi z našimi lokacijami, informacije o vračilu, lokalne ponudbe ali druge informacije, za katere menimo, da bodo v pomoč pri zagotavljanju boljših storitev. Teh podatkov ne uporabljamo, da bi vas izrecno locirali iz kakršnega koli drugega razloga kot za zagotavljanje storitve. Z vašim soglasjem bo naša aplikacija uporabljala kamero vaše naprave. Če ste nam v preteklosti dovolili uporabo vaših lokacijskih podatkov ali kamere vaše naprave in želite preklicati dovoljenja, spremenite nastavitve v svoji napravi.

Podatki o delovanju vozila in lokaciji
Vaše vozilo je lahko opremljeno s (i) funkcijami obveščanja v sili, kot je sistem eCall in (ii) telematskimi sistemi (»Telematics Systems«), ki jih neodvisno nadzoruje proizvajalec (»OEM«) vašega vozila. Sistem eCall je na voljo za zagotovitev, da boste vi in vaši potniki prejeli ustrezno pomoč v nujnih primerih. V primeru, da je bilo vozilo prijavljeno kot potencialno ali dejansko izgubljeno ali ukradeno, bomo od ustreznega proizvajalca originalne opreme zahtevali dostop do potrebnih podatkov telematskih sistemov. Kontaktni podatki proizvajalcev originalne opreme skupaj z njihovim veljavnim razkritjem zasebnosti, ki lahko vključuje omejitve sistema in storitev, izključitve garancije, omejitve odgovornosti, opise uporabe, razkritja in hrambe informacij, vaše individualne pravice in kakršen koli prenos podatkov izven Evropskega gospodarskega prostora lahko najdete na spletnih mestih proizvajalca originalne opreme ali pa je na voljo na armaturni plošči vozila.
Ko v tem vozilu uporabljate satelitsko navigacijo ali infotainment sistem, ste odgovorni za vse informacije, ki so shranjene v sistemih zaradi vaše uporabe. Ne moremo jamčiti za zasebnost ali zaupnost takšnih informacij, zato jih morate izbrisati, preden nam vozilo vrnete. Če tega ne storite, bodo naslednji uporabniki vozila lahko dostopali do teh informacij.

ZASEBNOST OTROK
Naše storitve niso namenjene neposredni uporabi mladoletnikov (osebe, mlajše od 18 let ali zakonsko določene starosti, ki jih predvideva jurisdikcija njihove države). Vse osebe, ki posredujejo osebne podatke prek katerega koli področja naših storitev, se štejejo za polnoletne, torej so dopolnile osemnajst (18) let ali več (ali zakonsko določeno starost, ki jo predvideva jurisdikcija njihove države). Naša politika predvideva odkrivanje mladoletnikov, ki poskušajo dostopati do naših storitev, kar nas lahko prisili, da dostopamo in preverimo vaše osebne podatke. Če ugotovimo, da je mladoletna oseba poskušala dostopati do osebnih podatkov ali jih posredovala prek naših storitev, jih ne bomo sprejeli in sprejeli vse potrebne ukrepe za odstranitev teh podatkov iz naših evidenc.

KAKO UPORABLJAMO VAŠE PODATKE
Podatke, ki jih zberemo od vas ali o vas, uporabljamo za zagotavljanje naših storitev in za naslednje namene:
 
 • Kjer je potrebno, da z vami sklenemo pogodbo in vam zagotovimo storitve v času trajanja pogodbe, vključno za
  • Pomoč pri transakcijah, ki jih zahtevate, kot so rezervacija, najem, nakup ali zakup motornih vozil.
  • Zagotavljanje storitev za stranke v zvezi z vašimi interakcijami z nami ali za odgovor na vaše povpraševanje.
 • Kjer je potrebno, da izpolnimo zakonsko obveznost, vključno za
  • izmenjavo informacij o lokaciji vašega vozila s službami za nujne primere v primeru, da ste udeleženi v prometni nesreči.
  • Izmenjavo informacij z vladnimi in regulativnimi organi, kadar to zahteva zakon ali kot odgovor na pravni postopek, obveznost ali zahtevo.
 • Kjer je to potrebno za naše zakonite interese, kot je navedeno spodaj, in če nad našimi interesi ne prevladajo vaše pravice do varstva podatkov, vključno za
  • Sporočanje pomembnih informacij o vašem najemu, na primer opozorilo o prihodu in vrnitvi.
  • Vašo pomoč pri zagotavljanju boljših izdelkov in storitev: na primer, da bi ocenili uspešnost našega osebja, ocenili kakovost prejetih izdelkov in storitev ter nam pomagali izboljšati naša spletna mesta, objekte in storitve.
  • Pripravo statistike in analize o uporabi spletnih mest, izdelkov in storitev, ki jih naša stranka koristi.
  • Razvijanje vašega profila in vaše interakcije z nami, da vam lahko ponudimo prilagojene ponudbe, priložnosti in storitve, ki bi vas lahko zanimale.
  • Zaščito naših zakonskih pravic in upravljanje varnosti naših omrežij in lastnine. Na primer, uporabljali bomo CCTV za zagotavljanje varnosti naših prostorov in vzdržujemo sezname strank, ki ne plačujejo ali predstavljajo varnostno tveganje.
  • Deljenje vaših podatkov s tretjimi osebami, da bi preprečili goljufije in zaščitili naše poslovne interese in pravice, zasebnost, varnost in lastnino ali javno. To bomo storili za zbiranje neplačanih računov, da bi se izognili odgovornosti za vaše kazni (npr. prometne navedbe) in za namene obdelave zahtevkov.
  • Deljenje vaših podatkov s tretjimi osebami, da bi nam omogočili, da poiščemo razpoložljiva pravna sredstva ali omejimo škodo, ki jo lahko utrpimo, in da uveljavimo pogoje kakršne koli najemne pogodbe ali pogojev naših spletnih mest.
 • Kjer ste dali privolitev, vključno za
  • Možnost, da nam omogočite telematiko.
  • Pošiljanje določenih promocijskih ali ciljno usmerjenih marketinških sporočil, priložnosti in storitev, ki bi vas lahko zanimale.
  • Pošiljanje besedilnih sporočil, da bi vam zagotovili časovno občutljivo komunikacijo v zvezi z vašo transakcijo (npr. zamuda pri gradnji na letališču), podaljšane možnosti najema, ankete o izkušnjah s strankami, tržne promocije, kot so kuponi, popusti, akcije v zadnjem trenutku ali informacije o nagradah.
Hranjenje vaših osebnih podatkov
Vaše osebne podatke hranimo toliko časa, kolikor potrebujemo za izpolnjevanje naših poslovnih namenov, kot je navedeno spodaj: Osebne podatke hranimo v skladu z ustrezno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov. Hranimo jih toliko časa, kolikor jih potrebujejo za namene, za katere se obdelujejo ali zaradi skladnosti z zakonodajo. Osebni podatki, ki jih obdelujemo na podlagi vaše osebne privolitve, bodo shranjeni za vaš odpoklic. Po izteku roka hrambe se osebni podatki učinkovito in trajno izbrišejo ali anonimizirajo, tako da jih ni več mogoče povezati z določenim posameznikom.

S KOM DELIMO INFORMACIJE

Podružnice
Podatke, ki jih zbiramo za vas, delimo z našimi povezanimi podjetji za namene opravljanja dejavnosti Avto Benussi d.o.o. Vaše osebne podatke delimo s podjetjem Enterprise za naslednje namene:
 • Za upravljanje vašega najema in za Enterprise, da z vami komunicira ali vam pomaga pri najemu.
 • V zvezi s kakršnim koli incidentom, ki izhaja iz vaših poslov ali poslov dodatnega pooblaščenega voznika s podjetjem Enterprise, če podjetje meni, da bi lahko zaradi takega incidenta vi ali dodatni pooblaščeni voznik predstavljali tveganje za prihodnje najeme.
 • Da bi Enterprise in njegov tretji ponudnik storitev izvajala telefonske ankete o zadovoljstvu strank.
 • Pošiljanje tržnih sporočil o podobnih izdelkih ali storitvah, za katere Enterprise meni, da bi vas lahko zanimale, vključno s ciljnim oglaševanjem na spletnih mestih podjetja, izbranih partnerskih mestih in družbenih omrežjih.
 • Za zbiranje statistike in analize o vaši – in vseh ustreznih dodatnih pooblaščenih voznikih – uporabi izdelkov in storitev podjetja Enterprise, vključno s statistiko, ki temelji na anonimiziranih podatkih, ki podjetju Enterprise omogočajo, da vam in drugim strankam v prihodnosti zagotovi boljše storitve za stranke, izdelke, funkcije in funkcionalnosti. 
Ko te informacije delimo s podjetjem Enterprise, mi in Enterprise delujemo kot neodvisni upravljavci podatkov. Podjetje vzdržuje svojo politiko zasebnosti glede informacij, ki jih posredujemo podjetju. Vabimo vas, da preberete pravilnik o zasebnosti podjetja, ki ga najdete tukaj: https://www.enterprise.co.uk/en/privacy-policy.html

Naši ponudniki storitev in poslovni partnerji
Vaše podatke bomo delili s tretjimi osebami, kot so (1) ponudniki plačil, administrativne in tehnične podpore, (2) naše zavarovanje, najem podjetij ali druge stranke ali partnerji za olajšanje najemne transakcije, (3) ponudniki komunikacij, ki pošiljajo e-pošto in druga tržna in s storitvami povezana komunikacija za vas v našem imenu, (4) ponudniki podpore strankam, da vam zagotovimo storitve za stranke, (5) ponudniki izterjave dolgov, (6) obdelovalci terjatev in (7) naši oglaševalski in tržni partnerji ter medijske lastnosti tretjih oseb, vključno s spletnimi mesti družbenih medijev, s katerimi delimo združene ali deidentificirane podatke o naših strankah, da jim omogočimo pošiljanje ciljno usmerjenih oglasnih sporočil v našem imenu, za analizo, izboljšanje in upravljanje naših podatkov, izvajanje storitev mobilne analize ter za vzdrževanje in izboljšanje naših storitev (v skladu s pogodbami o zaupnosti).

Vladni organi
Vaši osebni podatki se lahko delijo tudi z državnimi organi, kot je opisano zgoraj.

Prodaja, združitev ali sprememba nadzora
Vaši podatki se lahko prenesejo tudi na drugo podjetje v primeru prenosa, spremembe lastništva, reorganizacije ali prenosa vseh ali dela naših podjetij ali sredstev. To se bo zgodilo, če sta stranki sklenili sporazum, po katerem je zbiranje, uporaba in razkritje informacij omejeno na te namene poslovnega posla, vključno z odločitvijo, ali naj nadaljujejo s poslovnim poslom ali ne. O tem boste obveščeni po e-pošti.

GLOBALNI PRENOSI IN OBDELAVA PODATKOV
Podatke, ki nam jih posredujete ali jih zberemo, lahko prenesejo ali do njih dostopajo subjekti po vsem svetu, vključno z:
 • Enterprise: Če napravite rezervacijo pri nas ali na lokaciji v lasti podjetja Enterprise, bomo vaše osebne podatke prenesli na Enterprise. Enterprise Holdings, Inc. ima sedež v Združenih državah in ima lokacije v lasti podjetij v Združenih državah, Kanadi, Nemčiji, Španiji, Franciji, na Irskem in v Združenem kraljestvu.

VAŠE PRAVICE
Vaše pravice lahko vključujejo pravico, da: 1) zahtevate kopijo vaših osebnih podatkov, 2) zahtevate, da popravimo vaše osebne podatke, 3) zahtevate, da izbrišemo določene kategorije ali vrste informacij, 4) zahtevate, da omejimo določene obdelavo, 5) pridobite informacije, ki jih posredujete, v strukturirani, strojno berljivi obliki in 6) prenesete nekatere od teh informacij drugim organizacijam. Imate pravico do ugovora o obdelavi osebnih podatkov na podlagi naših zakonitih interesov. Če smo zahtevali vaše soglasje za obdelavo informacij, imate pravico, da to privolitev kadar koli prekličete.
Pridržujemo si pravico, da ne dovolimo dostopa do vaših podatkov ali omejimo vaše pravice (npr. če je tako razkritje prepovedano z zakonom ali če bi bile kršene pravice drugega posameznika). V nekaterih primerih lahko to pomeni, da lahko obdržimo vaše osebne podatke, tudi če prekličete svoje soglasje.

TRŽNE PREFERENCE
Naš oddelek za trženje uporablja vaše kontaktne podatke za odgovarjanje na povpraševanja ali za pošiljanje obvestil o ugodnostih in novih ponudbah, ki jih imamo za vas. Imate pravico vložiti pritožbo glede obdelave vaših osebnih podatkov. Ugovor se vloži po pošti na gdpr@autobenussi.hr z navedbo "Ugovarjanje obdelavi osebnih podatkov".

SPREMEMBE TEH POLITIK
Po potrebi bomo posodobili to politiko zasebnosti, da bo odražala spremembe v naših praksah varovanja zasebnosti. Če bomo naredili kakršne koli bistvene spremembe, vas bomo o tem obvestili po e-pošti.

KONTAKTNI PODATKI UPRAVLJALCA PODATKOV
Če si izposodite vozilo ali obiščete spletno mesto ali spletno mesto za mobilne naprave v naslednjih državah, bo upravljavec podatkov naveden spodaj.
Država Upravljalec podatkov Kontaktni podatki
SLOVENIJA Avto Benussi d.o.o.
Cvetkova Ulica 1
1000 Ljubljana
MATIČNA ŠTEVILKA: 6554750000
Telefon: +386 30 208 880
E-mail: info@enterprise.si


Za skupno rabo podatkov in globalne prakse rezervacij podjetja Enterprise Holdings glejte globalni pravilnik o zasebnosti podjetja Enterprise Holdings. https://privacy.ehi.com/hr-hr/home/privacy-policy.html